SE Mäkinen Logistics yhtiöihin kuuluva ja SOS Hinauksen operaattorina Vantaan ja Helsingin alueella toimiva Autoambulance Group on hankkinut käyttöönsä ottaa käyttöönsä TMA-auton.

TMA-auton (Truck Mounted Attenuator) hankinnalle on yhtiön mukaan vahvat perusteet. Uudenmaan moottori- ja kehätiet ovat Suoman vilkkaimmin liikennöityjä teitä, joissa usein työskennellään hinaustehtävissä. Ilman törmäysauton suojaa hinausautokuljettajan työ on erittäin vaarallista, sillä valitettavan usein autoilijat eivät hiljennä nähdessään hinauksen olevan käynnissä edessään tiellä. Pahimmillaan autot kiitävät ohi 120 km/h nopeudella vain metrin etäisyydeltä.

”Käytimme aiemmin alihankkijoita suojaamaan työskentelyämme, mutta päätimme hankkia törmäyssuoja-auton, koska suojauksen saatavuus tilanteeseen ei ollut aina varmaa. Käytämme sitä aina omilla korkean riskin hinaustehtävillä sekä suojaamme kollegoiden työskentelyä Uudenmaan alueella. Autoambulance Group jatkaa Tapio Mäkisen viitoittamalla tiellä työ- ja liikenne turvallisuuden parantamisessa”, yhtiöstä kommentoidaan.